Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By EXEIdeas

08 August 2009

(Panas) Gambar Peserta Realiti TV Gadis Melayu Terlampau



Mesti korang dah tau sapa minah yang aku maksudkan ni. Sebab sebelum ni aku dah postkan gambar panas peserta realiti TV Gadis Melayu ni. Tapi aku ada terbaca gosip di ruangan soseh-soseh di paper Metro. Tetapi dia tak bagi tau la sapa peserta program Realiti TV Gadis melayu musim ke 2 ni. Tapi aku kat sini nak bagi tau sape minah terlampau ni dan aku nak belanja korang dengan gambar terlampau peserta realiti TV Gadis Melayu. Melayu la konon. Piiddaaah!!

Berikut aku postkan petikan ruangan soseh-soseh di paper metro hari ini.

Tidak sangka pula pada waktu sama, timbul cerita tidak enak mengenai salah seorang pesertanya. SS sebenarnya serba salah juga. Hendak didedahkan, memalukan kaum sendiri tapi ramai yang menghubungi rakan SS di pejabat bertanya sudah tengok atau belum gambar-gambar panas salah seorang pesertanya yang kini diedarkan di internet.

Tidak perlu SS sebut namanya tapi melihat pada namanya, peserta ini datang dari keluarga dihormati. SS belum berkesempatan melihatnya, tapi SS kagum dengan kepantasan dan kecanggihan teknologi moden ini.

Itulah harga yang perlu dibayar oleh mereka yang ingin menceburi dunia glamor. Apabila nama mereka diperkenalkan sebagai salah seorang peserta program realiti, secara tidak langsung mereka melangkah kaki ke dunia glamor ini.

Cuma satu pesanan SS, kalau kita sentiasa menjaga kesopanan dan perangai, tidak perlu bimbang dengan kecanggihan teknologi ini tapi kalau kehidupan terlalu bebas, ingat-ingatlah.

Sebabnya walaupun kita ini hidup dalam zaman moden tapi masyarakat kita masih tebal dengan adap sopan yang menjadi identiti orang timur. Orang yang sentiasa ambil kesempatan juga ramai, hingga menyebarkan gambar yang dilihat menarik itu.

Sebelum ini mereka yang melangkah kaki ke dunia glamor melalui program realiti tidak kiralah pencarian bakat nyanyian atau pengacara, sering berlaku perkara ini sebagaimana menimpa peserta Akademi Fantasia (AF) malah satu program mencari calon suami, Mencari Cinta beberapa tahun lalu.

Kali ini giliran Gadis Melayu pula. Bukan apa, setahu SS, program yang disiarkan di TV9 ini dikatakan mencari gadis bukan saja memiliki wajah jelita tapi memelihara tatasusila sebagai gadis Melayu.

SS difahamkan, gambar yang disebarkan itu jelas menunjukkan salah seorang pesertanya mengamalkan kehidupan bebas dan di luar adat dan budaya Melayu. Gambar-gambar itu dikatakan terang-terang melanggar hukum agama seperti minum arak dan bercium.

Tapi SS ada juga dengar untuk musim kedua ini, ada perubahan dilakukan sejajar dengan konsep baru TV9 lebih urban dengan mengutamakan gadis Melayu kontemporari, aktif, lasak serta mempunyai latar belakang pendidikan yang baik.


Inilah dia gambar panas Peserta realiti TV iaitu Sharifah Jasmine



Haa yang ni baru satu kalau korang nak tengok lebih lagi korang tengok post aku yang lepas pasal (Gambar) Aksi Panas Sharifah Jasmine Soraya, Gadis Melayu Musim Ke-2 !

Anda ada cerita atau gosip mengenai artis melaysia yang belum dketahui umum? sila email kepada kami hafizkhazali[at]gmail[dot]com like page Gosip Artis di Facebook

10 comments:

  1. tringat plk saya kata pepetah orang politikus PENJUALAN ANAK GADIS MELALUI SALURAN SIARAN TV.ha......yang ni lah.kan

    ReplyDelete
  2. ppuan melayu skg dh makin truk...

    ReplyDelete
  3. memang teruk sudah.. apa nak jadi pun aku tak tau la engan artis sekrang ni ~x(

    ReplyDelete
  4. Si Jasmine Soraya ni pun satu...Kalau I la kan.. I sedar ler diri I ni..I know I didnt looked like or lived like Malay girls or Malay culture anymore.. so, tak payah la nk masuk pertandingan yg bukan mencerminkan latar belakang.. I doubt she got brain or not.

    ReplyDelete
  5. yes right..me too..wlp aku x lar teruk pakai baju seksi ker,club malam pun aku x pernah jejak,aku pakai tudung lagi,tapi x lar rasa nak masuk gadis melayu sbb rasa segan n mcm x sesuai jer kut nak ckp dpn camera or public..aku adalah rasa sedar diri mcm x layak..tp pompuan ni mmg x sedar diri betul..memalukan bangsa sendiri..i think she's crazy to get glamour..

    ReplyDelete
  6. ala,dorg msuk sbb nk bg org2 trtntu nmpk je.tmbh2 lg org2 kaya yg jnis sosial mcm dorg jgk.menang ke,kalah ke,kontroversi ke itu blkg kira...

    ReplyDelete
  7. Korang tau cakap je, sebab korang penakut! Cakap je konon pakai tudung la apa. Klu ko masuk gadis melayu tu ko boleh menang ke? Daaa.. Hello!

    ReplyDelete
  8. botol yg lue pgg 2 lg b'harga dari diri lue!!!!!!!
    bangsat punyer gadis melayu wat malu bangsa jer!!!!!!

    ReplyDelete
  9. haram jadi gadis melayu... wajib jadi gadis yahudi.

    ReplyDelete
  10. haram jadi gadis melayu, tapi wajib jadi gadis yahudi yang dilaknat Allah. Nama saja sharifah (keturunan Rasulullah) tapi aklak.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top