Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By EXEIdeas

04 August 2009

Gambar Tiz Zaqyah Pelakon Nur Kasih Bersosial

tiz-zaqyah

Siapa yang tak kenal dengan heroin cerita Nur Kasih yang bersiaran di TV3, Tiz Zaqyah. Dalam cerita Nur Kasih bukan main baik je pakai tudung tutup aurat. Nampak suci je muke dia kan? Hakikatnya semua orang tahu perangai dia ni macam mana. Bukankah hipokrit namanya tu.

Selepas nie aku kongsikan gambar Tiz Zaqyah bersosial bersama rakan dia. Lepasni tak payah la berlakon jadi watak baik bertudung dan kuat agama. Tengok la botol arak dan cara pemakaian Tiz Zaqyah yang seksi dibawah. Buat malu masyarakat dan agama je.

Katanya, menjadi insan seni bukan semudah disangka. Setakat ini tawaranberlakon diterima berdasarkan uji bakat dijalani, tetapi itu tidaksedikit pun mematahkan semangatnya untuk berusaha mengukir nama.

“Saya seronok memulakan karier lakonan dari bawah. Menghadiri uji bakatmemberikan pengalaman berharga untuk saya berusaha gigih mendapatkansesuatu watak. Dalam soal ini, saya tidak kisah apa wataknya asalkantawaran diterima.

“Sebab itu, watak bertudung pun saya ambil.Objektifnya, hanya satu, kerana saya minat berlakon dan inginmenonjolkan bakat dimiliki. Ditambah lagi, persaingan di kalanganpelakon baru sekarang ini sengit dan saya perlu bijak membawa diri.

“Apapun, saya tidak mahu dianggap hipokrit oleh peminat. Justeru, sayamengaku bertudung itu sekadar menuntut kehendak watak dan kehidupansebenar pula sebaliknya. Saya sama seperti gadis remaja lain yang tidakbertudung dan gemar bersosial.

“Cuma, apabila sudah menjadipelakon, semuanya berubah. Saya terikat dengan jadual penggambaran dansibuk di lokasi. Oleh itu, masa untuk diri sendiri bergembira agakterhad dan jika ada masa terluang saya senang bersama keluarga,”katanya.

Berusia 21 tahun, Tiz Zaqyah kelihatan cukup matang.Tutur katanya dan gaya menunjukkan dia sudah bersedia menempuhikehidupan sebagai artis. Menurutnya, ini kerjaya yang dipilih danperlulah tahu berhadapan dengan dugaan.

“Bagi saya, bukansenang untuk dikenali apatah lagi popular. Justeru, saya perlu kerjakeras untuk itu tanpa mengira penat dan hal peribadi. Saya perluprofesional dan kerjaya ini menuntut pengorbanan masa yang besar untukberjaya.

“Oleh itu, saya sangat bersyukur kerana keluarga memahami minatdan memberikan sokongan padu. Malah, ibu saya sendiri penonton danpengkritik setia. Bersandarkan sokongan itu, diharapkan berjaya danmasyarakat menerima kehadiran saya dalam industri.










Anda ada cerita atau gosip mengenai artis melaysia yang belum dketahui umum? sila email kepada kami hafizkhazali[at]gmail[dot]com like page Gosip Artis di Facebook

85 comments:

  1. tiz zaqyah....nama yang indah, paras rupa yang cantik telah allah ciptakan..tapi salah menyalahgunakan kecantikan...cantik tu hanya temporary,dah tua confirm kerepot..

    ReplyDelete
  2. @amir epps: terima kasih kerana mengomen....

    ReplyDelete
  3. masyaallah....dunia2....semoga dia mendapat hidayah.....cun ni awek ni klu bertudung....ble buat bini woooo(klu lemah lembut n betudungla)

    ReplyDelete
  4. pergh..astaghfirullah...ingt agama la zaqiyah oiii...mmg xleh nk wak bini la ni....huh...mmg xsdar diri btol laa...mmg xtao mksd nama sdiri la bdk nih...huhuh

    ReplyDelete
  5. w0o0o...dye ny aq da taw lme r..k0wg pnh tgk iklan silky girl??yg rmai2 gurl tu..mcm2 wrne ade..dye p0m ade lm 2..try k0wg tgk ..tgk lau xcye..huhuhu..insyaAllah 6t da kerep0t bwu dye ley pk waras k0t..ingt2 r mati 2..nme pnye r cnteq,tuan pnye bdan aptah agy...skian wassalam!

    ReplyDelete
  6. ARAK DAN MINUMAN KERAS ADALAH PUNCA KEJAHATAN KALAU TENGOK PADA PHOTO DIATAS APAKAH TINDAKAN BERWAJIB YANG MELAKSANAKAN PERATURAN PAKAIAN ARTIS. TENTU ADA JAWAPAN NYA MANA PERGINYA JAKIM/JAWI KEMENTERIAN PENERANGAN KOMINIKASI DAN KEBUDAYAAN DAH TENTU NAMPAK DAN JELAS

    ReplyDelete
  7. Masya Allah...Nasib baik lwayer Aidil berlakon best..kalau harap awek ni...tak layan aku nur kasih tuuuuu....

    Btw, YA ALLAH, BERIKANLAH HIDAYAH PADA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT....

    ReplyDelete
  8. ish3...insaflah...dunia dh makin tua...ble2 je nak kiamat...amalan je yg bleh bantu kte kat sane nnt...moga dia and sepesis yang sewaktu dengannya sedar..and dapat hidayah...amin

    ReplyDelete
  9. pndpt aku,dia x hipokrit.cuma watak lakonan dia je yg memerlukn dia jdi cmtu.lain le klu dia mengaku yg dia sorg yg beriman n soleh tp sbnrnya dia minum arak n sosial.tp apa2 hal pn,pd yg minat kt dia,sedekahkn byk2 doa moga2 dia dpt hidayah.mana tau kn..mybe bkn dlm ms trdekt ni tp 1 hari nnt.insyaallah...

    ReplyDelete
  10. namanya seindah rupanya...tp sayang, salah pilih kawan & cara hidup...Ya Allah, berikanlah taufik dan hidayah pada sekalian hambamu...amin...

    ReplyDelete
  11. astaghfirullah
    aku heran ler dgn dunia artis ni.asal kaitan dengan artis je mesti gini la jadi nyer...napa tuhan tak laknat saja hamba-hamba Nyer yang sebegini ek.korang tunggu la nasib korang di NERAKA kelak
    ya allah kau berilah petunjuk kepada hambamu ini.....

    ReplyDelete
  12. salam semua, peringatan ni sy tujukan pada saudari pelakon TIZ ye, sy hrp kmu sedar la dr terus melakukan kesilapan,kni setiap kesilapan ALLAH AZZAWAJALLA akan bayar secara cash(tsunami,H1N1, JE,banjir bsr dll),jgn slh kn babi atau pembawa penyakit ni, tp slh diri kite yg bt maksiat dan ingt lh bahawa bayaran ini bkn shj kpd org yg berbuat dosa tp org xberdosa jgk akan terima bayaran cash ni, jd sdr la n jgn trs lakukan kesilapan ok. sentiasa ingt kn mati, jgn kerana anda lebih ramai org yg mendapat azab di dunia ini.....wasslam

    ReplyDelete
  13. ni yg baru kiter nmpk...yg x nmpk...?...wallahualam...

    ReplyDelete
  14. salam.jadikan ianya sebagai iktibar.Yang lepas tu jadikan pengajaran. Mungkin melalui Nur Kasih tiz boleh berubah walaupun bukan 100 % Nur Amina tetapi ke arah kebaikan. Orang bukan menilai kecantikan luaran tetapi personaliti kita harus dijaga. Sabar dik...lakonan yang ba ik tidak semestinya seksi.Jangan melenting...akui kelemahan kita dan pasti jangan langgar tatasusila beragama..kalau kita tak buat tak apa...tapi waspada ke arah yang boleh menjerumus kita kearah noda.

    ReplyDelete
  15. salam utk semua..
    jgn kt menghukum seseorg ats kesalahn dia yg lalu..
    mungkin apabila dia berlakon nur kasih hati dia terbuka nak bertaubat..
    kita hanya manusia biasa..xlps dari dosa dan kesalahn demi kesalahan..
    yg layak menghukum hanya yg Satu iaitu ALLAH s.w.t..

    ReplyDelete
  16. ape yg nk kecoh sgt.. gmbr dia bkn terlampau pun..
    biase la sume org ade life sndr.. korang pk baik2 dr korang sblm nk judge dia..

    ReplyDelete
  17. kepala hotak ko nak bela dia buat apa..dah minum arak dan macam tu ko pikir nak bela lagi..ke ko suka minum air kencing setan tu...ahhahhah...taubat la....kesian korang nie

    ReplyDelete
  18. kalau mampus besok aku harap masuk neraka la dia ... pompuan melayu jahanam

    ReplyDelete
  19. keluar la dari Islam orang gini.. bikin malu je...

    ReplyDelete
  20. perhh...xsngka la...seksi gilerr..insafla...ttp aper yg ptut dttp...jgn memalukn kaum wanita kt m'sia nih...anda tlah mnjtuhkn martabat kaum wanita....

    ReplyDelete
  21. JANGAN CAMPUR ADUKKAN WATAK TIZ LUAR DAN DLM LAKONAN..NMNYA PUN LAKONAN..KLU NAK KATA DIA HIPOKRIT LGSNG TAK BERKAITAN..NUR SETAKAT WATAK YG DIBAWA TP BKN PERSONALITI TIZ YG SEBENAR..YG MENGATA TU PN LEBIH KURANG JAK..LOVE CITER NURKASIH,PEDULI LA MCM MN PERANGAI KAT LUAR ASALKAN CITER TU BESTTTTTTTTTTT..GERAM TV3 TAK BNRKAN CITER NI DI DOWNLOAD..HUHU..

    ReplyDelete
  22. citer nur kasih is the best.....

    ReplyDelete
  23. "Kepada cik Tiz. Anda memang cantik sebagai diri anda sendiri mahupun Nur Amina. Tapi kecantikan dalamnya itu tidak sama. Saya pun bukan baik sangat. Tapi takat 'arak itu haram' & 'Orang Islam wajib tutup aurat' tu saya tahulah. Jauh-jauhkanlah perkara mungkar ni selagi kita ada di bawah kuasa Allah."

    ReplyDelete
  24. aku suka crita nur kasih ni. tp aku plik lh knp org lain sibuk nk mengaibkan umat manusia sendiri. Sosial!! smua org pernah alami. jgn pandai ckp je cermin dulu diri korang tuh.. Kesian Tiz.. sabar yer.. Biar buruk pakaian janji hati bersih.. okey

    ReplyDelete
  25. apsal muka mamat2 tu komeng-komeng belaka,mamat hensem dh abis ke,his,his..

    ReplyDelete
  26. aku tgk nur kasih sebab ADAM dlm cite tu.. kalau TIZ ni aku tak pandang pon.. kepada PENGARAH2 tv kat luar tu.. kalau nak wat cite cam nur kasih ni la...ape kate korang pilih pelakon yg memang bertudung... mcm heliza ke... ok what die tu. tak pon aku pon boleh belakon la... HAHA

    ReplyDelete
  27. bkn nk defend tiz, mmg ape yg pernah die buat tu salah. tp knape perlu serang peribadi? sampai mendoakan "harap2 masuk neraka" dan "keluar islam".ALLAH maha menerima taubat. kt doakanlah moga die berubah

    btw, tho she's new, i like her acting

    ReplyDelete
  28. to me, i dont see her holding nor drinking the beer/wine whatsoever in ANY of the pic. So IS IT RIGHT for us to JUDGE her based on the pictures uploaded by this so called "alim" guy?

    Sudahla judge, kite sendiri buat hukum yang dia keluar agama, doakan dia masuk neraka. apakah kita sendiri dah cukup amalan? Kadang2 yang comment ni pun harap je bertudung tapi hati busuk, diterima Allah ke nanti? takde sape tau kan?

    sama-samalah kita sendiri yang berdoa utk diterima taubat kita nanti.. bak kata orang, kubur lain2.. pikirkan amal ibadat kita dulu sebelom nak jadi hakim dgn amal ibadat orang lain.. wallahu'alam

    ReplyDelete
  29. aku dulu minat citer ni.. bile gua tahu jer personality artis ni cam gampang, gua dah tawar hati nk tgk.. dulu2 siap bertumbuk dgn adik gua kalau time mlm2 hari jumaat. kira citer ni pada awal nyer mmg best bagi aku.. bile je tahu citer latar blakang minah ni.. gua pikir dia ni "penipu" walau pown dia dpt hayati watak si nur tu dgn baik.. aku dah malas tgk citer ni lagi.. rupa2 takder artis yg baik.. wahida + ustaz tu pown sama jer.. hampeeessss...

    ReplyDelete
  30. ape lak kena mengena Wahida n ustaz tu... bulan pose, doakan aje diorang berubah.. k..

    ReplyDelete
  31. kepada tv3.. aku analisa yg populariti citer ni gerenti menurun teruk nyer.. salah kan minah senget tu taw..! hehe.. jadik next time... korang pilih la plakon yang peribadi yang baik + berbakat utk lakonkan watak2 yg bersifat keagamaan can citer nurkasih nih. Tv3 tq 4 performing that type of dramas. Arioss..

    ReplyDelete
  32. Behold Tiq Zaqyah!! hell awaits... kiamat is longer eternal.. behave!

    ReplyDelete
  33. Assalammualaikum...kpd post 1/9/2009 4.37 pm-memang kubur lain2,tp islam menggalakkan kita tegur menegur supaya ianya menjadi peringatan kpd diri sndri..anda pernah dgr x cerita psl seorg gentleman yg hatinya sgt2 baik,suka bersedakah dan menolong org..tp syg,dia x sembahyang dan berpuase,apekah kesudahannya,cube tnye uztaz yg berdekatan..konteks ye samer mcm x minum @ pegang tp x tutup aurat,apekah kesudahannya..kpd kwn2 semua,jgn kite mendoakan yg buruk tetapi doakan kebaikan dan hidayah kpd seluruh muslimin & muslimat..manusia semua memang x perfect tp seseorang yg perlu rujukan agama kpd siapa dia bertanya..siapakah uztaz,alim ulama dan pakar motivasi (alien kot)..fikir2 lah..

    ReplyDelete
  34. Betul 3!!! ( LAST POST )

    ReplyDelete
  35. citer ni mmg best..

    wlpn die mcm tu kt luar.. mgkn dgn berlakon citer ni die dpt hidayah dn trus berubah.. kte doakanlah ye..

    ReplyDelete
  36. cara bergambar dgn arak seolah2, membanggakan kencing setan itu..hmm, smoga kamu insaf satu hari nnt.

    ReplyDelete
  37. mungkin si Tiz Zaqyah blom dpt nur walaupun die berlakon dlm cite Nur Kasih..semoga die mdpt nur 1 ari nnt..amin..

    ReplyDelete
  38. kpd tiz tlg la bwk tobat

    ReplyDelete
  39. Salam.Message dari cerita Nur Kasih tu sendiri dah jelas. Pengarah menonjolkan watak Adam yg semasa kecil hinggalah dewasa, sgt jahil dgn Islam dan akhirnya nur hidayah sampai dihatinya. Bagaimana Ibu,bapa, abang dan isterinya begitu sabar dan tidak henti2 mendoakan yg terbaik utk Adam. Ambil message dan moral dr cerita ini dan amalkan dlm realiti.Lebih baik kita mendoakan diri kita dan seluruh umat Islam supaya sentiasa mendapat hidayah dan petunjuk dr Allah dari kita menghentam,menghukum dan mendoakan perkara yg tidak baik.

    ReplyDelete
  40. nama lagi pelakon....mcm2 la lakonannya....
    biar la mereka dgn dunia mereka...smoga mndapat hidayat dr Allah 1hr nnti...jangan ska sgt jaga tpi kain org tau...apa-apa pun kira terer r Tiz blh bwa watak nur,real je...berbakt bsr jgk lah....

    ReplyDelete
  41. bertaubatlah tiz? kita hanya hidup hanya sekali

    ReplyDelete
  42. semoga lepas TIZ dapat hidayah daripada penghayatan watak beliau..kita sama2 doa supaya kemaslahatan umat islam terjaga..

    ReplyDelete
  43. POMPUAN ZAMAN SKARANG MEMANG MURAH

    ReplyDelete
  44. SHE'S A GOOD ACTRESS. SEBAB ORANG MAT-MATI INGAT DIA NI IN REALITY SEPERTI WATAK YANG DIBERIKAN. TAK FAHAM KE. BERLAKON... KALAU JADI USTAZAH. BETUL-BETUL PUN KENA JADI USTAZAH KER??... TAPI KALAU BERLAKON JADI JAHAT. OK PULAK. "HISH! PANDAI LA ZIANA ZAIN TU BERLAKON JADI JAHAT." PERSONAL LIFE DIA LANTAK DIA LAH. YANG PENTING LAKONAN DIA MENJADI. Hmmmm kalau nak selamat. Lain kali kena terima tawaran watak jahat-jahat jerlah.

    ReplyDelete
  45. tkkn pasal gmbr 2 pn korang nak kecoh...gmbr TIZ 2 lebih baik drpd gmbr2 artis yg len yg siap dgn video lucahnye skli...Plkon yg len lg truk dr die tau..sptutnya kite doakan smoga TIZ dpt hidayah dr ALLAH.. bukannye kite kutuk...SEDAR DIRI 2 SIKIT SBLUM NAK KUTUK ORG.

    ReplyDelete
  46. xkira la dia mcmana dlm NUR KASIH dan dunia luar..
    doakan yg terbaik dunia akhirat jela kalau korg suka dia....dan aku sgt suka sama dia!!

    ReplyDelete
  47. mudah-mudahan Allah bukakan pintu hatinya untuk berubah ke arah yg lebey bek sebelum pintu taubat tertutup....lau tiz hayati betul2 watak die dlm Nur Kasih tuh,InsyaAllah die boleh berubah.....kite takleh hukum manusia...Same2lah kite berdoa moga die peroleh hidayah.

    ReplyDelete
  48. Mashahallah..kalau nak jadi kan orang tu baik komen la yang baik sedang kan allah tak pernah mengutuk ini kan kamu smua yang blum tentunya masuk shurga dgn mengutuk dia,dia hanya pelakun nama nya so ..akan byk lagi watak akan di bawa nya,muga mugahan kita smua mendapat taufiq dan hidayah dari allah jangan hanya menunding jari,cermin diri kite dulu,untuk tiz agar tiz mendapat pentunjuk yang benar.

    ReplyDelete
  49. nama pun pelakon, gadis liar kalau diberi watak gadis suci perkara mudah saja. kalau dari asal dia budak wara' tak mungkin dia jadi pelakon.

    ReplyDelete
  50. Azwan Ali, baliklah ke pangkal jalan.

    ReplyDelete
  51. Doakanlah yg baik2 untuk dia. Mudah2an dia sedar dan kembali ke jln yg lurus. Amin

    ReplyDelete
  52. not backing up anyone but nama pun PELAKON. PELAKON kerjanya BERLAKON. so phm2 sndiri apa makna BERLAKON. :]

    ReplyDelete
  53. xla nmpak menghairahkn sngt pun......tp ambil iktibar la tiz...jgn smpai Dia yh maha Esa murka.....dia hanya pijamkan kita Dunia ini...jd gunalah sebaik2nya.....

    ReplyDelete
  54. aslmkum...
    buat saudari tiz,
    sy doakan semog memperolehi hidayah dr allah,dlm hidup anda tiz.apa2 pun lakonan anda mmg bagus.kalu blh kurangkan lah pergaulan bebas dlm hidup anda tiz.maaf jika sy berkata demikian pd anda.semoga selamt dunia dan akhirat....amin...
    wsslm..

    ReplyDelete
  55. ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ROTAN...ROTAN..ROTAN..ROTAN...ROTAN..ROTAN..
    ALLAH HUAKBAR...

    ReplyDelete
  56. gler obses korang ni. hahahahahaha. menyibuk gler nk cakap2 pasal org mcm diri sendri tu betul sgt. yg over marah2 tu nmpak sgt korang suke die kn?? muahahahhaha. sumpah korang sumer ni typical melayu kn??
    enough la wehh.. bosan doh bace komen2 streotype korang ni. bosan gler babi... cube try komen tanpa perasaan emo, berilmiah skit. barulah aku bace pun nk rase insaf. ni bwat gua bosan je..

    ReplyDelete
  57. boleh tahan gak pempuan tu, cantik n gebu...geram lak aku tengok...hehhehehehhe

    ReplyDelete
  58. kesian mak bapak ko tiz, masuk neraka sbb x pandai jaga anak..

    ReplyDelete
  59. SEMOGA ALLAH mengampuni dosa2 TIZ dan beri keinsafan dan kesedaran kepada TIZ......

    ReplyDelete
  60. SEMOGA PINTU HATI TIZ TERBUKA UNTUK JADI SEORANG YANG BERIMAN...AMIN

    ReplyDelete
  61. dah nama pun pelakon.tak semestinye,dia berlakon watak warak,kat luar pun mesti mcm tu..itu atas empunya badan la..yang penting dia tak hipokrit.and dia seorang wanita bergelar " pelakon".u know what actor's mean..

    ReplyDelete
  62. walau pon jahat tiz harus sdr dunia sementara dan hanya d pinjam. yg lain2 jgn dok mengupat je ngmpat pon dosa tau. apa pon harap org islam semuanya jumpa jln yg benar. baik dtg dr allah buruk sendiri yg cari

    ReplyDelete
  63. geram tol aku ngan minah2 & mamat2 poyo yg dok coment pasal tiz ni.wie, ko tu baik sgt nk mngata org?ade lagi baik ko g tepi jalan,blakang lorong,g tarbiah kan manusia2 durjana yg ada kat sane.tu lagi dah terang2 lagi menyuluh-yuluh wat salah.ni kalau artis cm tiz, korang nk kecoh2 lak.dia manusia biase gak cm korang. artis tak leh wat silap?asal wat silap je nak down terus? dia wat silap,xpayah la nak sampai korang yang jatuhkan hukuman nak timbang salah dia. belakon tu je dah berdosa, kalau dia pakai tudung time belakon tp prgai kat luar teruk sangat smpai minum arak tengok,istifar sudah.wat pe kutuk2,bangang tol.dosa sendiri tak sedar nak kecoh2 dosa orang lain.pooodah,poyo.

    ReplyDelete
  64. hohhoho...........aku setuju ngan encik anonympus atas tuh. Sedap eh mulut korang kutuk orang??? sedap macam coklet?? tgk ar diri sendiri dulu..kot2 esok Allah bagi hidayah, baru korang melopong nak minta maap coz pernah kutuk dia...
    manusia..manusia...byk lihat yg hitamnnya dari putihnya..aku paling tdk pon, aku terima kaish kat dia koz dah berjaya bawak watak nur aminah dgn mantopppp dan berjaya sentuh hati aku tuk menilai makna cinta wohaaaaaaaaaaaaaaa..sudeh2 lah menganyam ketupat

    ReplyDelete
  65. ASSALAMUALAIKUM MKCIK&PKCIK KAT LUAR SANA 2 KITA NI TGUR SESAMA MUSLIM BKNNYE APA,KALAU LAH MCM NI PRANGAI ARTIS KITA BAIK SGT LAH 2 JD CTH UTK YG MENENGOKNYA....DUNIA NI DH TK LARAT NK TNGGUNG DOSA MANUSIA.....??????

    ReplyDelete
  66. kepada yg komen die bgtu rupe..jgn la terlalu kritik org..diri sndiri 2 kite x taw..jgn ckp org la...btol kn dri sndiri dlu..no body is perfect..kalo tiz x jd pelakon..myb die x kn di kritik kn..sb rmai ag org kt luar 2 serupe cm die..melayu gak..she want to be her self..x kn korg semua nk die jd hipokrit..dlm cite nur kasih 2 pun bknnya die x pnh x bertudungkan...so pikir2 la sebelom nk kritik n membrukkan org..nt korg pon akn kena gak..myb die x dpt hidayah ag...tp korg yg kutuk die nie........????????da dpt ke???assalamualaikum...

    ReplyDelete
  67. agak agak lar sis...... ko tu artis
    kalau iyer pun lain kali ajak lar aku skali
    bleh aku join sama

    ReplyDelete
  68. kepada tiz zaqyah jadilah pelakon yang baik jangan bawa imej yang tak elok...apa guna menitis air mata dalan lakonan tapi kat luar gelak ketawa buat maksiat.

    ReplyDelete
  69. KEPADA TIZ ZAQYAH, WALAUPUN ANDA 'BERSOSIAL' .. KENAPA MESTI MINUM ARAK. UMUR MASIH MUDA, JGN MUDAH LEKA DENGAN DUNIA. ANDA BERPOTENSI DALAM BIDANG LAKONAN. JANGAN BURUKAN IMEJ ANDA LAGI..

    ReplyDelete
  70. muka cantik n cute tp knp lh perangai mcm 2.......

    ReplyDelete
  71. Kalau kat negara Arab boleh kena 80 kali sebat ni. Kat Malaysia tunggu apa lagi, 6 kali patut ar ramai org melayu ramai tonggang arak...Ingatlah! arak menghitamkan hati, membutakan iman, merosakkan keturunan. Biarpun seputih manapun kulitmu, tapi jika hatimu gelap, tiada gunanya. Adakah ini contoh orang munafiq?

    ReplyDelete
  72. Do I not wathching nur kasih becoz of the mediocrity of this actress? Or is it, her lowly-educated profile affects my ever inclusive judgement in her poorly tailored series. But for a woman in a hijab is a SUSPECT,now. So shame, to see such a tragedy when some bunch of uneducated loons here attempting to back her uneducated favourite actress under the flag of liberty,privacy and art against them spreading her the words of Allah..Alas, coz I always believe each malay actresses only posess an SPM or if not some dubious higher education. That is why they often reduced to poverty when ageing old to begging for welfare help with a rusty magic stick. lol. Lunatics!

    ReplyDelete
  73. Erm..semue artis ppuan same je.sesetengah je yg baik. mmg dunia ni dh nk kiamat dh. xtahu malu tyg minum arak.mak bapak xade ke???pantaulah ank2 gadis anda sndr..jgn dsebabkan mereka dh dewasa, diaorang tau jg diri.nilah akibat bile dh terlampau bebas.bile ditegur ckt,cpt btl melenting..tau plak mrh.sape mkn cili dialah yg terase.ha2...taubatlah ank2 mly semue.bangse asing mmg bertonggeng2 tgk generasi muda org MELAYU dh jd mcm setan..

    ReplyDelete
  74. sesetengah saudara di sini janganlah cakap org masuk neraka..ada wahyu dari Allah s.w.t kah ckp minah neh masuk neraka?.sejahat2 manusia tuh, kita x tahu nasib dia di akhirat nnti..mungkin die berubah suatu hari nnti..

    mmglah dosa besar KALAU die minum arak, tp ia bukanlah lesen untuk kita mencaci dan mengumpat manusia lain. cukuplah dengan sebagai ingatan, pengajaran serta muhasabah diri drpd gambar2 di atas..
    panjatkan doa supaya diperelokan akhlak bangsa dan penganut agama kita.

    Diriwayatkan oleh Abu Ummah al-Bahili, diakhirat seorang terkejut besar apabila melihat catatan amalan kebaikan yang tidak pernah dilakukannya didunia. Maka, dia berkata kepada Allah "Wahai Tuhan ku, dari manakah datangnya kebaikan yang banyak ini, sedangkan aku tidak pernah melakukannya".

    Maka Allah menjawab :"Semua itu kebaikan (pahala) orang yang mengumpat engkau tanpa engkau ketahui".

    ReplyDelete
  75. aduh, nampak nya tuan punya blog ni yg gila publisiti .. dosa dia buat, dia yg tanggung .. korang dpt apa menyebarkan aib org??

    ReplyDelete
  76. Ini pompuan tak ingat mati ni, dia tidak sedar ada lagi satu kehidupan bakal ditempuhinya nanti. Di saat itu tiada akan dapat dia lari ke mana2 lagi. terimalah pembalasan Allah S.W.T, Masih ada ruang untuk dia bertaubat atau hanya bala Allah ke atasnya di dunia ini sahaja yang dapat menyedarkannya...Nauzubillah...

    ReplyDelete
  77. erk...bukan gila publisiti..tuhan nak tunjuk pada tiz supaya berjaga-jaga...even kita xpegang botol arak..tapi kawan2 pegang minm dikira bersubahat jga..ala pelakon sama jer..bukan nak mengata...orang muda maca kita semua patut bangunkan ekonomi malaysia dengan cara halal...lu duk jual tubuh suara bukan halal namanya...asal si JAKIM xtangkap artist wat macam nih..dr.asri kena tangkap sebab beri cerama agama xbertauliah..hu2...pelik betul diMAlaysia..artist xxbertauliah xtangkap pulat, tangkap gambar wat simpanan peribadi adalah..hahaha...semoga TIZ dan para artist, para obesesi artist, pengutuk artist, ingtla...kiamat da dekat..jgn seronok ngan dunia jer..tkut nnt di akhirat TUHAN xtanya trus humbang ke dalam neraka..pastuh plak matahari dekat ngan kepala sah2 dah masuk neraka...ni cuma peringatan jer.tp klu xnak ikut sudah..aku pom xsuruh korang kut...just peringatan jer...hehehehehehe...hidup tiz msri sama2 kita menyokong drama nur kasih...bukan senang di malaysia nak terbit cerita agama sebab pengarah dan penerbit xberminat...masukkan unsur cinta dalam agama bukan macam indonesia..di indonesia, even agama islam mereka lari pom tapi still ada cirita pasal agama yang betl2 menyentuh agama unsur cinta tidak di masukkan langusng seperti ajaran sesat , kun fa yakun, dan banyak2 lagi..bila lagi penerbit malaysia>jgn asyik wat cita agama tapi cinta, cinta ganas tapi cinta..hahahhaahah...chow

    ReplyDelete
  78. power giler...
    bukak tudung tros masuk sini...
    x ajak lak tu...
    ni la dier 1 Malaysia...
    angel & devil...
    sume leh masuk...
    pasni jmpe kt prostitue area lak kot...
    haha...
    ntah la...

    ReplyDelete
  79. biarkan....yang masuk nerake sape??

    ReplyDelete
  80. biar la die..yg korang sibuk sgt tu kenapa?jaga diri sendri udah le,tak yah la jaga tepi kain org.lantok dia la,bukan dia mintak duit korang pun haha..well dia ada nice thing to show but u dont.shame shame..

    ReplyDelete
  81. weii...ni gmba sbelom blakon nur kasih la...now dye da insaf la.....

    ReplyDelete
  82. plek gak aku pown....tgok muke pakai tudung bukan maen cun....tq hakikatnye perangai....mcam cibai...

    ReplyDelete
  83. x mau dah tengok lakonan dia lepas nih

    ReplyDelete
  84. salam
    kite xde hak pon nak hukum dye..
    kite just bley kasi nsihat n doakan dye je bia tbuka ati dye 1 ari nnt..
    xperlu lah nak hukum org laen je,,lau kite da nsihat dye xmo dga 2 mknenye urusan dye ngn ALLAH la..
    just doakan dye n jgn wat ksilapan yg same ngn apa yg dye da wat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top