Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By EXEIdeas

17 August 2009

(Gambar) Waheeda Dan Akhil Hayy Kahwin / Nikah


Tahniah la dari aku buat dua pasangan ni, Waheeda Dan Akhil Hayy yang baru dinikahkan semalam (Ahad, 16/08/2009) kat Masjid Ar Rahimah, Kuala Kubu Baru. Gembira nampaknya si Akhill Hayy dan Waheeda ni ye. Aku kesian je kat bekas bini Akhill, Maiza tu. Nanti sahur dan buka pose sorang2 je. Tapi nak buat macam mana kan dah takde jodoh.

Kepada Waheeda dan Akhil Hayy yang baru saja berkahwin ni aku ucapkan semoga bahagia dan selepas ni jangan ada lagi kontroversi lain.

Kat Bawah ni ada lagi gambar semasa perkahwinan Waheeda dan Akhil Hayy. Kalau ada lagi gambar nikah,semasa bersanding ke nanti aku updatekan lagi.

Anda ada cerita atau gosip mengenai artis melaysia yang belum dketahui umum? sila email kepada kami hafizkhazali[at]gmail[dot]com like page Gosip Artis di Facebook

88 comments:

  1. ee..tersenyum lebar masing2..
    mnyampah aku tengok..
    sian kt ex wife die..

    ReplyDelete
  2. ntah apa-apa ler... dulunya x mengaku sakan. sampai x wife nak buat apa pun nak kena report, kononnya masih dalam edah. ni, pun orang dah boleh baca... mana betul, mana salah...

    ReplyDelete
  3. aku lain..menyampah kat ex bini dea..wait n see apa akan terjadi kat ex bini dea ni....kejutan budaya tul

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah selamat berkahwin pun baguslah. Bina masjid ni bagus tapi alangkah bagus kalau masjid yg no 1 dikekalkan tapi masijid no 1 tak mahu kongsi apa nak buat.

    Moga Akhil+Waheed bahagia dan bekas isteri dia juga tak diabaikan serta anak anak.

    Dah tua nanti bila anak anak dah besar sejuk la tu.

    Cayalah sama lu Akhil. Gua respek lu.

    ReplyDelete
  6. kawen gak akhirnya akhil n waheeda yek...semoga berbahagia ke akhir hayat k. tp cian la kat yg no. 1 tu:) sebnrnye die bkn xnk share tp cb la akhil discus bebaik ngn die mti ok nye.

    ati sape yg x mrh n terkilan lau pasangan nye wat cmtu kan. lelaki ke pompuan sm je kt kan de perasaan so sm2 le jg ati pasangan kt tu k.....

    ReplyDelete
  7. ex bini akhil jadi macam tu sbb tak dibimbing dgn baik oleh akhil..akhil yg gagal sbg suami..siapa punca masalah rumahtangga, semua org dah boleh menilai.wallahulam

    ReplyDelete
  8. sayang sekali perkara macam ini jadi pada ikon islam, mudah-mudahan tak jadi macam pepatah"kerana setitis nila, rosak susu sebelanga". harap org ramai, islam /bkn islam terutama remaja masih hormat golongan artis lain yg ingin berdakwah

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. tahniah di atas perkahwinan anda berdua...
    cepat kahwin lgi bagus drpd khwin lmbat nnti banyak lg crite buruk tntang korang dua tersebar,,,
    for me,, aku x rasa Waheeda Dan Akhil Hayy bersalah, da jodoh tuhan,nak wat camna lg,,,korang yg menyampah gnan dorang apahal pla..isteri si akhil hayy tu yg m'lebih2,siap masuk tv lg nak ckap yg bukan2 about her husband,,,isteri ker cam tu,,m'aibkan husband sndri,,, dlm islam ade ajar ke wife aibkan husband sndri???,,akhil kahwin gnan waheeda bukan sebab kecantikan rupa, lau dibandingkn yg no.1 lg cantik but maybe dari segi kecantikan keperibadian waheeda lg cantik dri wife no.1...
    sorry p'betulan bukan wife no.1 but bekas isteri...

    ReplyDelete
  13. hahaha yg mane side ust tak betul nih semua nye aku budget ust tu sendiri yg tulis tak pun bini dia...aku tak rase ade org kat mesia ni yg boleh terima apa yg depa buat....kalau dulu AC nampak zalim dengan isteri dia...tapi ni ust yg berimejkan ISLAM lagi zalim rupenya..nway ust ni secara tak lansung memburukan parti PAS..selama ni sibuk kondem org BN tak betul..haaaa kau tgk sebab dia imej Islam dah tercalar....to waheeda...dalam idup ni Allah tu adil...kau amik hak org one day one time pasti akan berputar semula pada kite..take care of ur ustaz...bimbinglah dia@usatz ke jalan yg benar dalam Islam...

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. tul..aku pun nympah tgkk
    org mcm depa xleh jdi contoh baik langsung
    temgelam dlm nikmat dunia gak...

    ReplyDelete
  16. huh banyaknyer tukang komen, ada beraneka warna dan jenis nampaknya.
    dunia akhir zaman mendidik kita menjadi umat yang lebih pilihan. kalau rasa tiada kebaikan dari mana mana sudut, selamatkan diri kita, insyaallah tuhan faham tujuan kita di dunia ini.

    ReplyDelete
  17. korang spe nk kutuk akhil.lu tak puas ati jom fight biar aku bunuh ko.ko lagi jalang.pengecut jom ar fight bwk mk bpk ko skli boleh aku pijak mk bpk ko biar mampos ko lgi hine klo ko nk kene salib ngan aku

    ReplyDelete
  18. sy x tau la... sape yg komen kat ats nie??? mcm ni ke gayanye perangai penyokong akhil... teruknye perangai................. mcm ni ke perangai penyokong org yg org ramai panggil ustaz tu???

    ReplyDelete
  19. apa2 dorg dh kahwin pun.. kita sbg saudara islam hanya mampu mendoakan kebahgiaan dorg jer... tp alangkah baik kalo dorg berani mengaku kesalahan dorg tu.. sy yakin org ramai boleh terima... itu lbh baik dp cb berselindung... knp dulu x ngaku jer yg dorg ada hubungan.. knp x bncng elok2 dgn maiza.. knp x gn cara baik yg diredhai Allah.. knp mesti rumitkan perkara yg sptutnye x kusut... knp mesti menimbulkan spekulasi di kalangan msyrt... tau x krn korg x gnkan cr yg btl dlm menangani mslh korg tu, ramai yg buat dosa sbb berkata yg buruk2 psl korg... kalo mengaku dr awal kan sng... xde sape pun kisah kalo korg nk kahwin.. sbb kahwin byk ni bkn perkara asing pun kat ngr kita.. ramai lg yg kahwin 2.. nk kahwin 4 pun boleh.. kalo maiza tetap x bersetuju walau korg dh usaha cara baik ms tu kahwin la.. maiza bkn blh wat ape pun.. xyah la sampai x balik umah..

    ReplyDelete
  20. TAHNIAH...........
    korang semua jgn mnghukum orang...yg penting diaorng dh bernikah..........sedar la diri korang tue..........

    ReplyDelete
  21. waheeda tu dah tak de orang lain yg nakkan dia itu yang pilih ust tu.....umur dia berapaa haa..gedik tak padan dengan imej...

    ReplyDelete
  22. Salam..
    Hurm.. Kita sbg manusia tiada hak langsung utk judge org lain sbb hnya Allah maha tau apa sbnrnya yg berlaku disebaliknya. Rukun Iman yg ke6 menggariskan kita berlu beriman (percaya sesungguh hati) dgn qada' wal qadar.. Itu sume qadar dari Allah. Semoga ex-wife ust terus tabah, "La yukallifullahu nafsan illa wus'aha". Cinta manusia, manusia akan pergi, cinta Allah jua lah yg kekal abadi.. =)
    Wallahua'lam..

    ReplyDelete
  23. terok nye ayat2 kat atas ni..
    but..
    pada aku waheeda dan akhil menunjukkan imej islam yg tidak baik pd yg bukan islam..
    sdgkn umat islam sendiri payah nak fhm ape y terjadi..
    inikan pula umat bukan islam yg memendang secara direct waheeeda sbg perempuan y tak tahu malu ...tlg la..hidop islam

    ReplyDelete
  24. Buang je perkataan Ustaz tu.... menyemak jee... panggil je Mat Rock, Mat Gatal dan ape2 je yg bersesuaian dgn Akhil ni..... Si betina ni Waheeda ni kalau tak mengatal tk akan menjadi perkahwinan ni.... dah miang sangat le tu.... Dia ni mcm org munafik & hipokrit ... tk mengaku konon.... sekarangnya dah terang dan nyatakan dia le punca segala penceraian ini....... Pada bini Ex bini dia, aku doakan dia dpt jodoh yg lebih beriman dan lebih kaya..amin.... Akhil ni pun kaya pun.. mat cengkek gak....

    ReplyDelete
  25. Yang lebih nyata Ex wife lebih cun daripada Waheeda betina miang ni.... Aku rasa Akhil tak suka Ex Wife dia sebab tk miang kot... alim sgt....Waheeda ni betina miang.. tu yang dia suka 2..... gamaknya lee...

    ReplyDelete
  26. Ampun ampun... mengutuk ni berdosa tau..dah le Dah lee..jangan mengumpat lagi.... kau org faham sendiri dah leee.... mane yg baik mane yg burukk... mcm tengok jenazah gakkk..... tak elok cete yg buruk pada jenazah... cete yg baik je..pada hakikatnya kita tahu dia kadang2 peragai mcm setan... kau org kutuk2 nanti dia nanti... dlm kubur nanti kau org terpaksa cari dia nk minta ampun lak... satu keje lak.... ampun..ampun....

    ReplyDelete
  27. eh eh x pham la...maiza yang x setuju ke waheeda yg x nk..setau aku maiza trima waheda jd madu die...waheeda yg x nk..slagi akhil masih suami org die x nk kawih ngan akhil..ish x pham la dieorg ni...kalo dah dasar artis tu buruknye ttp de gak wlpun disebalik imej Islam..mcm2 hal... zaman skang ni don't judge a book by the cover...tak semestinya yg btutup itu bek hati nya begitu juga sebaliknya..erm kpd 2 artis ni smoga bahagia la..dah jodohkan...tp perlu di ingatkan selalunya pkara yg x bek tu akan dibalas...renungkan2

    ReplyDelete
  28. apalh korg nie......drpd mgtuk baik doakn dorg,xdpt dose ag dpt phla......

    ReplyDelete
  29. tahniah la pada pasangan mempelai.. kpd waheda get ready lah.. maybe satu hari nanti ustaz buat benda yang sama dekat kau.. allah tu maha adil & maha mengetahui.. kalau dah jodoh x ke mana..tapi.......

    ReplyDelete
  30. aku rasa baik aku makan lg kenyang... waheeda patut kawin ngan aku jer... hensem aper... kaya gak....... manusia memeang melakukan kesilapan.. tapi sejauh mana kita sedar dan kembali ke pangkal jalan.. aku nak mandi dulu... berapa harga daging sekarang.. dengar citer dah naik harga.. inilah ibarat kais pagi makan pagi.. kais petang xtau lagi... korang pikirlaa sendiri... susu dibalas susu.. rosak susu sebelanga.... pandai2 laah tupai melompat.. jatuh jua akhirnya.. sedarlah korang semua..

    ReplyDelete
  31. poyo siot mamat nie..dah rr bru kuar psycho ward..harap medic final year je lebey..rosak siot..daging busuk..layan nusantara je beb..ckp kaya..keh3..salam perkenalan..(",)

    ReplyDelete
  32. woi buddy ko buat pe kat sini.. ko la ade remedial..baek ko study... aku tgh ade kelas supplement sekarang nanti kite borak.. bye

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah bersatu jua...
    wat pe kowang nak kutuk2.. dia baoik doakan kebahgian rumahtangga org bukannya doakan benda yang sama berulang aperdaaa..

    anyway untuk staz n wahedaa aku doakankan kebahgiaan kamu berdua mana tau kuasa Allah dapat menyatukan balik bekas isteri ustaz kan.. ustaz mampu dan waheda pun mesti suka kalu ustaz nak kembali ngan bekas isteri dia..
    aku doakan kebahgian berpihak kepada ustaz dan pasanagan..

    ReplyDelete
  34. Jodoh itu tlah ditentukan oleh ALLAHswt... Setiap yg terjadi ade hikmah disebaliknya... Smoga Ust Akhil Hayy & Waheeda berbahagia slalu dan smoga rumahtangga yg baru dibina diberkati ALLAHswt... Amin...

    ReplyDelete
  35. sy x tau la... sape yg komen kat ats nie??? mcm ni ke gayanye perangai penyokong akhil... teruknye perangai................. mcm ni ke perangai penyokong org yg org ramai panggil ustaz tu???.....KO TAK PUAS ATI KE NGAN AKU...BUKAN DIE YG AJA AKU KO AJAR CAMNI & BKN MAK BPK AKU...TP KO SDP NK KUTUK ORG ,KO SPE KALO BRANI JOM STTLE PI ARR PGGIL BDK2 KO.....AKU X CUAK .ITU PON KALO KO BRANI....LANCAU LA LUUUU.....

    ReplyDelete
  36. HIDUP USTAZ AKHIL HAYY.............
    HIDUP USTAZ AKHIL HAYY.............
    BERJAYALAH DALAM HIDUP.............
    HIDUP PARTI ISLAM SEMALAYSIA.......
    HANCOR BARISAN NASIONAL............

    ReplyDelete
  37. amboi politik nmpk.....

    ReplyDelete
  38. apalh korg nie......drpd mgtuk baik doakn dorg,xdpt dose ag dpt phla......BAGUSS.......

    ReplyDelete
  39. akhil khayy!! pi laa wat statement..
    tak baek berdiam diri..
    nnt ramai org mengutuk,mencaci n menghina anda..
    ramai dapat dosa, anda pown dapat dosa..
    susah ler macam nih..

    sayer tak kesah pown akhil nih kawin ngan waheeda..
    tapi dier nih kan ustaz..
    n, ustaz spttnyer tau yg makrukh kawin bler dah dekat bulan ramadhan.. knp xnak tunjuk contoh yg baek nih..
    and lg satu,
    nmpaknyer ciri2 pendakwah dah xder dlm diri ustaz, sbb dier dah tak lagi dipercayai masyarakat.. huhu.. harap2 anda terus laa berdiam diri yerk..

    ReplyDelete
  40. baru nk sebut..makruh kawin pada bulan ramadhan..MAKRUH..EJA LAGI SEKALI M.A.K.R.U.H. HERMM..msti ustaz tak terperasan kan ustaz kan..sbb syok sgt nk kawin..haih la donia....

    ReplyDelete
  41. "hahaha yg mane side ust tak betul nih semua nye aku budget ust tu sendiri yg tulis tak pun bini dia..." - kata Anonymous

    hahaha... mungkin betul kata ko tu!

    ReplyDelete
  42. Walaupun Allah membenci perceraian tetapi jangan lupa..Jodoh pertemuan adalah kuasa Allah..Perceraian adalah jalan terakhir dan kita tidak boleh menyalahkan sesiapa.Yang penting, doakan jodoh yang baru ini berkekalan dan Maiza juga akan diberikan jodoh yang mungkin lebih baik.Selamat Pengantin Baru Ustaz Akhil dan Waheeda.

    ReplyDelete
  43. sy x tau la... sape yg komen kat ats nie??? mcm ni ke gayanye perangai penyokong akhil... teruknye perangai................. mcm ni ke perangai penyokong org yg org ramai panggil ustaz tu???ORANG YANG TAIP NI POYO BODOH GI MATI LA LU.....

    ReplyDelete
  44. a'kum..kita dah samapi ke penhujung zaman..bayak dah tanda2 nya,cuma kadang2 kita jer terlepas pandang,kecian isteri pertama,edah pun belum habis lagi..dah suami kawin lain,bak umpama kata(kubur isteri merah lagi,suami dah tak tahan kawin lain,mana sanggup diam lama2 kan,kalau dalam islam pun kata,kalau dalam edah lagi,suami isteri boleh duduk s'sekali lagi,bukan apa maner tahu,dizinkan Allah,umah tangga yang kita bina selama puluh2 tahun dapat diselamatkan balik..dua2 orang perpegatuan agama yang tinggi,tapi jatuh tersungkur jugak dengan hidup didunia nie..malu kita,dekat agama lain,nampak sagat agama kita nie dah x ada apa ertinya..macam mana kita nak jadi icon dekat agama lain,orang yang kuat agama pun buat perangai..tambah yang kurang pengetahuan agama...geram tur bukan apa,hari tur depa menafikan x ada ikatan apa2,tup2 nikah dah..lur fikirlah sendiri..memang lah x elok kita aipkan suami,tapi tahan ker kita,kalau kita jadi macam dia..hanya Allah saja yang tahu kan..ustaz tur,dia x fikir ker walaupun sedikit,pegobanan sorang isteri yang melahirkan zuriat unk dia..bukan sikit 6 orang siut...besar2 panjang dah,tak tengok ker maner anank-anak tur,x sayang ker dekat anak2,ustaz...or..ustaz.nak cete panjang pun x guna,sedih rasanya,biar kan isteri dan anak2,terabai bergitu saja..pada ex wife ustaz,sabar bayak2 & bayakkan berdoa..inallah,allah maha peyayang dan maha pengasih..mungkin ada hikmah,di sebalik apa yang terjadi..wasalammun...........

    ReplyDelete
  45. Sebelum keadaan jadi lebih buruk..lebih bek EN. AKHIL HAYY buat statmnt...Pe dah jadi? Brani tampil ke depan dan buat sesuatu supaya x akan ramai lg yg dosa buat "KETUPAT" - (ngumpat, Ngata, dll)...Hilang respect aku..(-.-)

    ReplyDelete
  46. waheeda perempuan paling hipokrit. boleh geng dengan fasha sandha suara tercekik tu. betina hipo. dah gatal sangat agaknya. baru 1 bulan lafaz talak dah akad baru. kuang ajor punya ust. mcm tak de perasaan simpati kat exwife yg tgh berduka. waheeda lagi keparat. tak faham ati pompuan lain. ko akn terima juga balasan. tunggu ajelah waheeda. dunia balas dunia. jgn ingat ko akn terlepas. dosa kita pada Tuhan kita boleh minta ampun, tapi dosa sesama manusia, ko pikir la....ko kan alim. brtudung litup lg. aku ingat bagus sangat. tapi keparat jugak..... cauuuuuuuu

    ReplyDelete
  47. Yg buat komen ni kan....insafla cpt2...sapa salah sapa betul hanya Allah yg tau..kite yg duk bckp ni...dosa pahala kite yg tanggung...buatny tak sempat tobat, dpt dosa free sbb ngata org...ckp ssuka ati...esok kat akhirat sakitny hasil kite ngata kat org..lbih dasyat...mintakla ampun byk2...

    ReplyDelete
  48. salam..
    penyakit masy. kita terlalu menyanjung atau meletak ustaz ditempat yang tinggi seolah2 menganggap golongan ini maksum. sedangkan mereka hanya manusia biasa yg sering melakukan kesilapan mcm org lain…
    Allah yg lebih mengetahui keadaan sbnr we as people just listen from media massa..but all just harsh things…ingat media massa tu salah satu medium fitnah secara tak langsung…sebab tu la Rasulullah anjurkan kita sebagai manusia yg selalu wat silap bertaubat ;)

    setiap yg berlaku ada hikmah..no need to blame anyone..setiap amalan manusia kembali pada nilaian Maha Pencipta…sapa kita sebagai manusia nak nilai orang? cukup dah ke amalan kita yg nak nilai amalan orang?

    pikir2la sendiri ye…

    For me saperjela yg kawin ucapkan lah “Semoga Allah memberkati dan merahmati kalian berdua”…tak rugi kan doa kat org dr dok ngata2 kat org kita rugi depa untung ni bg 2-2 untung ;)

    sori to say..Islam tak nampak cantik kat mesia sbb penganutnya yg tak ikut ajaran Islam…yg adat nk lebih2kan smpai duit hantaran pun nak jadi isu…
    sedangkan mas kahwin pun dah cukup..
    so thats why non-muslim think that convert to Islam is to convert to Malay…pendek kata Melayu tak semestinya Islam…Islam is religion to entire world not just for a certain races…

    ReplyDelete
  49. kenape la nak rebut suami org? dlm berita harian bukan main tak mengaku ada hubungan tup2 sekarang dah nikah pulak. kalau betol ada hubungan mengaku saja lah! tak payah nak deny buat muka innocent. so typical malaysian artist. hipokrit. betul2 memalukan umat islam. title uztaz, yg isteri betudung litup tapi perangai huru hara. kesian bekas isteri... menyampah pulak aku tengok muka 2 ekor ni. kahwin atas dasar kemusnahan rumah tangga org. biarla tuhan saja yg bagi balasan nanti. what goes around comes around.

    ReplyDelete
  50. NI SUME TAKDIR LAA WEI....KALO AKHIL HAYY LARI MCNE PON DIE TTP JGK KAWIN NGAN WAHEEDA SUME TU DAA T'TULIS DI LUFMAHFUZ .....HADOOYAI KORG NI...APE APE HAL GUE TTP SOKONG USTAZ AKHIL HAYY
    CAYALAH...............

    ReplyDelete
  51. apsal ustat nk ceraikan isteri die dulu, isk gile rugi..kalu bermadu ok jak ape..2-2 cantik, perghhhhh...ako igt nanti habis skolah nanti nk jadi ustat cam ustaz akhil, macam demand je pompuan kat orang yg keje ustaz neh...perghhhhhh

    ReplyDelete
  52. erm,,apa2 lah kau org nk ckp,yg pting aku x suka tgk diaorg..ermmm kesian kat waheeda nak kwin sgt aku tgk....mda yg dh ada ditggalkan,nyesal kau nnt...

    ReplyDelete
  53. aku geli ler da orang panggil akil tu dengan gelaran ustaz.tak layak ler ustaz berpewatakan mcm die....
    tahniah ler kawin jugak waheda yang tak laku tu ek.yang ingin aku katakn di sini bertudung dan menutup aurat tu tak semesti nyer die orang baik....

    ReplyDelete
  54. due2 sme....due gatal...
    agk2 le nk kawen pon, nk kawen, pon tgu le bini die 2 abes edah...ni x, xabes edah lgi dh sbuk nk kawen ngn pompan lain...nmpk sgt die xhormat ngn ex wife die..lau btol die hormat ex wife die, die akn tgu lepas abis edah..apela...dlu ye aku hormat kt mmt ni...tpi skung mtx maaf la...hilng dh rse hormat aku ni

    ReplyDelete
  55. ..KEPADA SIAPA YANG TIDAK TAHU HUJUNG PANGKAL DAN KESAHIHAN SAMADA KEDUA2 PASANGAN INI MELAKUKAN KESALAHN ATAU TIDAK, XLAYAK MENGHINA,MENCERCA DAN MENUDUH SEBARANGAN.ULASAN DARIPADA AKHBAR DAN MEDIA BUKANLAH SATU BUKTI YANG JELAS TERHADAP APA YG DIDAKWA, INGATLAH KEPADA ANDA YG BERKATA DAN MEMBERIKAN KOMEN YG TIDAK SEHARUSNYA, ANDA BERTANGGUNGJAWAB DI AKHIRAT TERHADAP DAKWAAN ANDA TERHADAP MEREKA, KERANA APA YG ANDA TULIS DISINI MENJADI BACAAN ORG RAMAI, MALAH AKAN MENYAMBUNG SAHAM DOSA ANDA BERTERUSAN JIKA APA YG ANDA TULIS DIAMBIL ORG LAIN SEBAGAI BAHAN CERCAAN YG BERTERUSAN. INGAT!!! TUHAN MAHA ADIL PADA HAMBANYA..SETIAP KESALAHAN ORG TUHAN SHJA YG LAYAK MENGHUKUM, KERANA DIA YG LEBIH MNGETAHUI,SKIRANYA BENAR MELAKUKAN KESALAHN. PIKIRLAH APA MANFAAT ANDA UTK MNCERCA ATAU MENGUTUK..?? JAWAB SENDIRI DI AKHIRAT..SBB ANDA XTAHU APA YG SEBENAR2NYA..MELAINKAN ALLAH.SEKADAR NASIHAT BERSAMA..

    ReplyDelete
  56. aku pernah baca " lelaki baik untuk perempuan baik, perempuan baik untuk lelaki baik dan sebaliknya" lebey kurang camtu aa. hehe sape baik sape sebaliknye ek? wallhualam. tapi kekadang lelaki atau wanita baik dapat yg sebaliknye. adalah hikmahnye tue. aku xkisah dierg kawen cume. selalunye hati manusia tahu ape yg betul dan salah. emm jodoh ketentuan, mana taw jodoh wahida ngn akil tu kejap je, kita xtaw. hahaha .jahat gile.

    ReplyDelete
  57. jgn mudah kita nak menghukum org apabila kita just melihat luaran nya sajer....cermin diri sebelum menuding jari(kesalahan) ke atas org lain.kita tak tahu apa yg dah di tentukan oleh-Nya.fikirkanlah.....bayangkan andainya kejadian ini berlaku dlm kehidupan kita.....
    dan jgn mudah mempersoalkan title dan pakaian seseorang itu.keimanan seseorg bukan terletak pd pakaian yg penting hati kita.

    ReplyDelete
  58. senyum smpai ke telinga...
    x malu tol pompuan 2..
    ni la duniawi..
    luar je nmpk bek..
    dlm phm2 la..

    ReplyDelete
  59. aku benci waheeda..."die rampas akhil hayy dr aku"kate ex bini ustaz....
    huhu

    ReplyDelete
  60. mcm bastard gak due2 ni....sblom kawen,menyumpah2 dgn name ALLAH yg x de pape hubungan...last2....kawen....macam sial....jgn permainkan name ALLAH akhill khay....pendakwah mende cm 2....waheeda pon same ape...mmg da dasar kampong masuk bndar,....

    ReplyDelete
  61. Saya rasa semua kena BERHENTI MENULIS hal orang......Tidak takut kepada Allah ke...Hari akhirat..dahlah tu..orang lain baca pulak tu dapat dosa... Kepada sesiapa menulis merepek dan mengarut..terimalah balasan di akhirat...bersiap sedia...memang orang tulis merepek, mengarut, hal dan keburukan orang lain adalah orang yang teramat/tersangat BODOH...bukan itu saje..ORANG YANG SANGAT MALANG di DUNIA dan AHIRAT...Ya Allah jauhlah umat islam dari manusia-manusia yang bodoh dan malang saperti ini.Amin

    ReplyDelete
  62. penyokong kebaikanAugust 23, 2009 at 2:12 PM

    Memang saya setuju 100%

    ReplyDelete
  63. penyebar pecakapan baikAugust 23, 2009 at 2:18 PM

    Apalah ni u all ni...cakap elok2 tak boleh..ke...Rasulullah (saw) suruh cakap yang baik-baik..Kalau tidak baik tak payahlah cakap lebih selamat di dunia dan akhirat. Terutamanya peribadi hal individu...

    ReplyDelete
  64. Jadilah Umat Rasulullah yang sebenarnya....Takbir Allah Hu Akbar...Jalanlah cakap keburukan dan keaibann orang lain..Saudara/i cakaplah yang elok..itu lagi molek...

    ReplyDelete
  65. weyh!!!!!
    korang nie sume APAHAL?????
    korang x ley pkr ke mne bruk mne baek???!!!
    ske ati laki mak bpk tiri dorang la nk kawin ke ape??????????
    korangg klau nk cmnt pown agak2 la!!!!!
    pkr la weyh!!!!
    nie public!!!!!
    klau korang sume kne cmnt cam nie korang ske ke????

    ReplyDelete
  66. salam,
    tahniah...wat utz akil atas pernikahan. juga buat "pengomen-pengomen" yang banyak bagi utz pahala free..... . Ini semua takdir Allah yang kita tak tahu hikmahnya.... ape yang yang baik kita cakap 'alhamdulillah', yang buruk just say 'inna lillah'...kan mudah....sebab itulah dasarnya yang dianjurkan. cakap lebih dosa lebih....tapi taubat kurang! janganlah layan hawa nak bercakap tu sangat......wasalam.

    ReplyDelete
  67. papepon aku suke deyall coz sama cantik n same padan gitu..
    eleh korang jelez sbnrnyer..

    ReplyDelete
  68. kalo ler ustaz pilih aku... waduhhhhhhhh!!!!!
    epynyer idup!!! cewahhh

    ReplyDelete
  69. kawin tu okay... duorang ni memang padan
    malah kalau akhil hay ada kiri kanan ngan bini lama and waheeda pun okay.. malah okay sangat-sangat because bini lama and waheeda dua2 lawa dan akhil pun hencem.

    tapi yang tak sedap sebelum kawin dulu tu siap buat macam2 penafian, haa tu yang tak kena.. pekejadah nama ustad selalu ceramah suruh buat baik itu ini gitu begini tapi last2 perangai masih macam artis2 lain yang hari ni cakap lain esok cakap lain cam keling paria

    so maleh la aku nak ikut ceramah2 dia kat tv atau kat mana2 lagi dah.... tak de dah aku respek kat dia.. bagaimanapun aku tetap doakan akhil and wife baru juga xwifenya hidup aman damai dan mendapat rahmat Allah sentiasa, begitu jua utk Muslimin dan Muslimat yang lain2.

    ReplyDelete
  70. segala ape ape yang terjadi itu ada hikmanye sama ade baik dan buruknye.so ape ape yg kite nk kata tu kite mesti gunekan akal yg waras atas satu satu perkara.course perjalanan hidup kite pun telah ditulis sama ade yang tersurat atau tersirat.jd kita tkde hak untuk smue ape yang ade atas muke bumi ni.itu smue urusan allah,

    ReplyDelete
  71. awal awal agama mengenal ALLAH.

    ReplyDelete
  72. tahniah kepada kedua pengantin...kalau dah jodoh tak kemana...semoga berbahagia keakhir hayat..amin..

    ReplyDelete
  73. akhil xdk kena ngn PAS..
    da lma dy kelua dr PAS..
    menyampah gila..
    22 sama jaa..
    ckp xserupa bikin..
    cana islam nk maju???
    ALLAH slalu tunjuk kbnrn..
    skrg tg0klaa...

    ReplyDelete
  74. aiksss kad yg ke berapa tue dik nooonn..?

    ReplyDelete
  75. ironi. agama selalu dijadikan 'kedok/topeng'. berganti perempuan seenak hati. tanpa memperimbangkan hati nurani. jika suka tinggal ganti. perempuan selalu dijadikan korban.

    ReplyDelete
  76. Yang sakit hati ni mesti pompuan atau pondan.

    ReplyDelete
  77. akhil xdk kena ngn PAS..
    da lma dy kelua dr PAS..
    KO NAK MBOHONG PON AGAK AGAK LAA......DIE STILL PAS LAGI....HIDUP AKHIL HAYY

    ReplyDelete
  78. Huhuhu.... i was shocked! really shocked! i didn't expect waheeda is like this... Ya Allah.. what happen to this world... nauzubillah....

    nda suka durg ani, menafikan yng drg becinta... yaie...

    ReplyDelete
  79. apa yang aku lihat ustaz akhil hayy memang xsedar diri la....waheeda ni pn satu....macam xdk jantan lain....yg dia nmpak laki orang jg.apa perasaan dia kalau jantan dia diambil orang.....

    ReplyDelete
  80. memang betul pun apa yang you all semua cakap,waheeda tu nampak je baik,tapi.......
    mcm x de lelaki yg bujang pulak,laki orang pun habis dia sapu.masa dia popular dulu dah la sombong nampak je macam baik sgt2,pakai tudung x tinggal punye...tapi ambil laki orang,ingatkan pompuan yang x pakai tudung lagi teruk rupa2nya dah terbalik dah....

    ReplyDelete
  81. asal mcm gumpunk je senyum nyeh..
    asal iklan ubat gg dye k???
    perh!

    ReplyDelete
  82. bunga cantik yg cun melecunSeptember 28, 2009 at 12:10 PM

    dah2 le tu.....kalau dorang yg bsalah, Tuhan je yg layak menghukum.jgn le kte ni yg lelebih..dah menjadi resam org berdakwah dicaci sbb org akan sedaya upaya cari salahnya walaupun silap sebesar lubang jarum..

    ReplyDelete
  83. bodo je dua dua tu...

    ReplyDelete
  84. korg ni mcm je baik sgt nk ckp cmtu...

    ReplyDelete
  85. DALAM HADIS PUN ADA KATA DI AKHIRAT NANTI PEREMPUAN YANG PALING BANYAK MASUK NERAKA.KERANA DI DUNIA MEREKALAH MUDAH DAPAT DOSA DAN MUDAH JUGA DAPAT PAHALA.IA UMPAMA SEBATANG TITI JIKA PEREMPUAN TIDAK BERI JALAN SI LELAKI INI TIDAK AKAN LALU.PUNCANYA ADALAH PEREMPUAN..........

    ReplyDelete
  86. Asssalamualaikum...harap orang-orang yang ditas... yang terbuat "ketupat" dan terfitnah pada makhluk ALLAH ni...cepat2 lah minta maaf kt diorang dan minta ampun pada ALLAH..hidup kita ni x lama.. ntah esok kita mati...amalan kita ni bkn bnyk mana pon...pas tu mengumpat org plak...x ke btmbah kurang pahala yang sedia kurang...marilah kita sama2 muhasabah diri..dgn mengata kt orang ni ..x kemana pon kita ni...x mau pon..kolot lg adalah...kita x tahu ap yang sebanar blakau anatara mereka..jd, x perlulah buat andaian yang x sepatutnya.nnt jd fitnah.tau x dosa fitnah tu seperti dosa kita bunuh orang tau..x pasal2 dapat dosa besar..klu kita tahu sekali pon perkara sebenar x elok kita buka aib orang..ingtlh klu kita buka aib orang nnt Allah akan bukan aib kita balik. ALLAH sangat berkuasa.PERCAYALAH!!!!

    ReplyDelete
  87. apabila kita nak kawin perhatikan niat.apabila pilih pasangan pastikan niat. jika berkawin kerana agama ,pasangan dipilih melihat agamanya maka insyakAllah bahagialah rumahtangga.layarilah rumahtangga atas dasar agama.Bagi yg mengawini suami org, usahakan jgn sampai rumahtangga yg pertama runtuh kerana kehadiran kita kerana Nabi bersabda bukan dikalangan aku mereka yg merosakkan rumahtangga. Maka jika tak diakui umat bagaimana nak dapat syafaat diakhirat. Hanya akhil dan waheeda tahu kenapa runtuh rumahtangga pertama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top