Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By EXEIdeas

12 June 2011

Apa Kelebihan Iphone 4



Hai apa khabar semua? Kepada yang belum membaca artikel Bestnya Iphone 4 Dengan Pakej Maxis sila baca dulu ok. Sebab dalam artikel tu bagitau tentang pakej Maxis yang aku ambil semasa membeli iphone 4 ni.

Dalam artikel ni aku akan memberitahu kenapa korang harus memiliki iphone 4 dan apa yang ada dengan iphone 4 ni. Pendapat yang aku bagi ni adalah dari pengalaman aku sendiri setelah memiliki iphone 4. Kepada haters produk iphone 4, korang pergi main jauh-jauh.

Kemungkinan pendapat yang aku nak bagitau ni tidak sama dengan pendapat orang lain. Yalah, lain orang lain cara, lain pakai lain rasa. hahaha. Sebelum ini aku tidak pernah pakai smartphone lain. Iphone 4 yang aku pakai sekarang ni adalah smartphone yang pertama dalam hidup aku. Kalau korang nak tau, sebelum ini aku cuma pakai phone Nokia cikai je. Haha..

Kenapa aku memilih iphone 4? okay! sebab korang akan rasa revolusi yang takkan pernah korang rasa kat smartphone lain. Apa tidaknya, iphone 4 dilengkapi dengan apps (software) yang boleh di download secara percuma setelah korang melakukan jailbreak pada iphone 4 korang. Pasal Jailbreak tu nanti aku cerita dalam entri yang akan datang.

Terdapat 350,000 Apps yang membuat korang gila nak mendownload ketika baru memiliknya nya. Macam aku, memang tak tidur malam lah mula-mula dapat iphone 4 ni. haha. Apa yang pasti, apps untuk iphone 4 ni memang best gila.


Jumlah Apps yang masih active, 402,168 Apps - sumber




Antara Apps favorite aku adalah RHBMobile (Nak buat transaksi senang), Camera+, Whatsapp (chatting), Papago (GPS), Viber (Call Free) dan macam-macam lagi lah. Kalau permainan video pula aku suka game yang mencabar IQ dan skill. Antaranya adalah Bulls i, World Of Goo, infeCCT, Cut The Rope dan banyak lagi sebenarnye. haha. Amaca dah teruja belom? nanti aku buat entri pasal apps yang aku guna tak lama lagi.

Selain itu bagi siapa-siapa yang kaki twitter dan facebook macam aku ni, korang boleh online, update status atau gambar kat mana sahaja asalkan ada line 3g atau EDGE(lembab sikit).

Kalau korang setakat pakai iphone 4, tetapi pakai prepaid baik korang pakai nokia cikai aku tu je.haha. Ini disebabkan kegunaan iphone selain dari call dan sms, sudah tentu lah untuk online, cek email dan update blog secara online di mana sahaja aku berada. Ini dikatakan keperluan. Belajar ekonomi tak?haha.

Selain itu iphone 4 juga dilengkapi camera HD, Kalau nak tengok spesifikasi iphone 4 sila lihat di sini.

Okay lah cukup sampai kat sini je review aku tentang iphone 4 untuk part 1, next entri part 2 aku akan buat pasal top20 Apps yang aku guna. Pasti korang akan lebih teruja dan terkesima. Hehe. Kalau ada apa-apa soalan sila bagi kat komen. Insyallah aku akan reply. Terima Kasih

Anda ada cerita atau gosip mengenai artis melaysia yang belum dketahui umum? sila email kepada kami hafizkhazali[at]gmail[dot]com like page Gosip Artis di Facebook

11 comments:

  1. tapi betul ke tak boleh video call dengan pengguna hp biasa? pd saya video call sgt penting. tambah2 time berjauhan dgn suami....mmg dah jatuh cinta dgn iphone 4... kekurangan lain byk sy tutup mata je. tp pasal vodeo call ni.... mcm frust sgt :(

    ReplyDelete
  2. boleh buat video call kalau iphone 4 tu dah jailbreak. hihi

    ReplyDelete
  3. kalau dah jailbreak, nanti hilang kelayakan warranty. betul ke?

    ReplyDelete
  4. mcm mna nk buat jailbreak...

    ReplyDelete
  5. nak buat jailbreak tu mcmana??kena bayar berapa??

    ReplyDelete
  6. BETUL KE IP 4 TAK LEH MMS GAMBAR KE HP BIASA DAN TAK BOLEH BLUETOOTH NGAN HP BIASA??

    ReplyDelete
  7. BETUL KE IP4 TAK LEH MMS NGAN HP BIASA DAN TAK LEH BLUETOOTH NGAN HP BIASA?

    ReplyDelete
  8. BETUL KE IP 4 TAK LEH MMS GAMBAR KE HP BIASA DAN TAK BOLEH BLUETOOTH NGAN HP BIASA??

    ReplyDelete
  9. iphone sekarang memang punya kualitas kamera yang mempuni...

    saya juga punya satu..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top